Alexander Hulleman Sport-Active

Sport-Active van Alexander Hulleman stopt: honderden gedupeerden zijn mogelijk geld kwijt.

Mogelijk zijn honderden toeristen die een vakantie hebben geboekt bij Alexander Hulleman van Sport-Active hun geld kwijt. Het bedrijf kwam in opspraak nadat Opgelicht?! onthulde hoe aanbetalingen voor sportieve vakanties moeiteloos werden aangenomen, maar het daadwerkelijk boeken van deze reizen een heel ander verhaal bleek te zijn.

Sommige gedupeerden kwamen er pas op Schiphol achter dat er helemaal niks geboekt was: hen restte niets dan onverrichter zake en met een flinke illusie armer rechtsomkeert te maken.

Hulleman ontkent tegenover de Telegraaf dat er sprake is van kwade opzet: ‘Ik ben Sport-Active in 2016 begonnen. De eerste jaren ging het prima, ik begeleidde de reizen zelf. Toen de belangstelling voor fly&run-vakanties en trainingskampen in het buitenland toenam, is het mij zakelijk en organisatorisch boven het hoofd gegroeid. Ja, ik heb fouten gemaakt en had eerder aan de bel moeten trekken.’

Ook de belofte dat gedupeerden schadeloos worden gesteld, herhaalde Hulleman nog maar eens: ‘Achteraf heb ik het verkeerd aangepakt. Toch ga ik proberen klanten alsnog schadeloos te stellen, maar dat kost tijd. Ik heb niets overgehouden aan Sport-Active, dus moet het eerst elders verdienen. Geen eigen bedrijf meer voor mij. Ik solliciteer nu naar een baan in loondienst’.

 

Dit bericht is geplaatst in Arjen van Wifferen. Bookmark de permalink.